Tuesday, August 27, 2013

13 Ros Merah - Bab 26


Bab 26
"KAU NAK MENGAKU KAT DIA?"
   Iqram angguk tenang. Tubuh bersarung kemeja biru langit berjalur putih yang tersandar di sofa menjala renung pada Firdaus di sofa setentang. "Aku rasa baik aku mengaku sekarang. Lagi lama aku delay benda ni...lagi lama aku pura-pura... lagi teruk nanti aku kena dengan dia. Si pipi merah tu jangan buat main, Fir. Garang boleh tahan dia tuh. Sebelum dia tukar tune jadi perempuan paling kejam di muka alam, baik aku rebut peluang ni. Tidak, memang aku nahas nanti." Iqram gelak kecil. Kepala laju ingat perbualannya dengan Damia semalam. Bibir tanpa sedar ukir senyum bila terbayangkan aksi Damia yang nampak sungguh comel kala mempamerkan rasa geram bercampur tak puas hati bila bercerita perihal panggilan "IFF". Habis isi cendol dalam mangkuk jadi sasaran aksi lepas geram Damia.
  Firdaus pasang senyum kala melihat reaksi tidak sedar Iqram yang terakam di mata. Hmmm, aku tau bro kau memang suka si pipi merah tu. Hebat betul budak farmasi ni. Iqram yang ligat dan kaki memilih perempuan boleh suka habis dengan dia. 
  "Sesekali kena nahas dengan perempuan ok gak, Iq. Lagi-lagi perempuan yang kita suka. mesti rela dan redha. Betul tak?" Iqram senyum sambil geleng kepala. Firdaus sambung senyum. "Well Damia Humaria, selamat mendera anak tunggal Tan Sri Fakruddin. Kalau awak tak ada lagi plan of action yang ada unsur fear factor, saya boleh tolong. Setakat patah patah tu ok lagi. Jangan mati anak orang sudahlah. Karang dengan saya saya sekali tersumbat ke dalam. Haa..tu baru betul bala." Pecah ketawa kedua-duanya.
  "Iq.."
   Iqram angkat kepala. Dua pasang mata berlaga.
   "kau ada bagi hint kat dia kalau kau mengaku dia nak buat apa?"
  Iqram tegakkan badan. Tangan capai mug black cofee didepan. " Aku cuma hint kat dia kata IFF tu maybe sungguh ikhlas sukakan dia. Cuma mungkin tak berani nak ngaku.
  "Then...dia cakap apa?"
   "Well..." Iqram hela nafas perlahan. "dia cakap kalau IFF tu reveal dialah yang hantar 13 ros merah tu sebab suka kat dia, D nak suruh IFF buat something."
   "Dia nak suruh kau buat something? Hmmm. Dah ada plan of action rupanya dia. Bagus. Damia Humaira, jom geng up kenakan boss saya ni. Syok kenakan boss ni tau tak.Lagi-lagi kalau suruh dia buat benda yang dia paling alegik." Iqram ketawa kecil. Firdaus ikut ketawa.
   "Betul si D nak suruh kau buat something kalau kau reveal pasal ni?"
   Iqram angguk lagi. Mug dibawa ke bibir. Perlahan dihirup.
   "Buat apa?"  Giliran Firdaus sambar mug didepan. Cuba menggali maklumat. 
   Iqram angkat bahu. Kepala menggeleng. "Aku kena reveal dulu laa pada dia." Cawan diletakkan semula ke atas meja. "Then baru aku tahu apa yang dia nak aku buat."
  "Kau rasa dia nak suruh kau buat apa, Iq."
   Iqram geleng kepala. "Aku tak boleh nak baca fikiran dia. D tu susah nak predict. Luar jangkaan. Lagilah kalau nanti ni dia tau akulah makhluk asing...orang bunian yang selama ni buat kacau dalam hidup dia dengan 13 ros merah yang aku hantar hari-hari. Akulah orang bunian yang hantar 13 ros merah tiap-tiap hari pada dia. Mahunya D tembak aku cukup-cukup dulu dengan segala macam perkataan yang ada dalam kamus kepala dia."
  Firdaus angguk kepala perlahan. Mata tenung Iqram.
  "Kau dah ready?"
  Iqram hela nafas.
  "Do i seem to have a choice?"
   Firdaus senyum. "Work very hard Iq kalau kau betul-betul nakkan dia. Tapi tengok cara kau ni aku tahu kau memang betul-betul serius dengan dia. Right?"
   Iqram angguk. " I've too. Mana boleh lepas girl macam ni, Fir. Rare species. Jarang jumpa."
   "Race species?" Firdaus gelak. "Dah macam flora and fauna pulak aku rasa."
   "Kau jumpa dan kenal dia nanti baru kau akan agree dengan statement aku ni, Fir."
    "Aku memang nak kenal sangat dengan D kau ni. Nak tau jugak kat manalah medan magnet dia yang sangat power tu sampai kau jadi angau kat dia sampai macam nih."
    "Angau punya pasal la ni aku sekarang nak kena tunggu apa yang dia nak aku buat."
   "Dia nak test kau jer nanti. Relax, Iq. Kau macam tak biasa handle perempuan. Kau kan cukup berpengalaman. Ex kau kan ramai. Macam-macam rupa. Macam-macam perangai. Ok jer kau handle."
   Iqram senyum sinis.
   "Kau nak rasa kena mandi dengan black coffee ker, Fir."
   Firdaus gelak. "Hey, aku cakap yang betul, Iq. Perempuan...sama jer semua. Handle with care. Nanti jadi kucing siam la si pipi merah kau tu. Tapi tak tau la pulak kalau yang ni akan bertukar jadi kucing versi lain. Kalau kucing yang tu aku memang tak mampu nak tolong. Kau bersedia jer la dengan segala ilmu pertahanan yang kau ada. Iq."
   "Doakan aku tak kena baham atau kena rebus hidup-hidup dengan dia."
   Firdaus ketawa. "Kau takkan kena baham atau rebus, Iq. Aku rasa si D cuma akan panggang kau hidup-hidup! Baru trill, bro!" Iqram capai kusyen kecil disisi lalu dilempar ke depan. Makin nyaring ketawa Firdaus.

POT NGANGA.LUAS. Tapak tangan tutup mulut. Sepasang mata milik Pot membulat macam kena sihir bulan penuh. Duduk yang setentang Damia tadinya dengan melunjur kaki kini dilipat menjadi sila. Apa yang baru keluar dari mulut Damia betul-betul memeranjatkan.
   "Mangkuk makhluk asing IFF yang giler weng hantar 13 ros merah kat lu hari-hari tu call? Sungguh nih, beb? Biar betul punyer cerita."
   "Ha'ah. "Damia jawap sepatah lalu sumbat lagi nasi ayam dalam mulut. Mata hala ke skrin empat segi didepan. Bruce Wills yang tengah bertarung dengan Maggie Q terus menjadi santapan mata. Entah berapa kali diulang tayang cerita Died Hard 4 ni pun Damia tak terkira namun dia tak pernah bosan. Wallaweh, dapat badan slim berlekuk macam Maggie Q ni sure gempak kan. Mulut terus mengunyah. Bunyi timun meletup-letup kecil dalam mulut kesan dipancung kunyahan gigi. Tangan Damia kaut nasi keliling pinggan yang dah tahap hujung-hujung nyawa. Mata ditunduk sekilas memandang pinggan. Apsal la nasi ni gua rasa macam sikit jer. Berapa kali jer gua suap dah licin licau. Pot ni kede tol. Lain kali belilah nasi gua satu setengah. Bukan dia tak tau gua kan kalau makan mesti tahap kenduri.
  "Dia cakap apa?" Suara Pot masih terus berlagu tanya. Teruja bila dengar cerita Damia pasal hal pengirim misteri 13 ros merah yang hari-hari hantar jambangan tu samada kat rumah diorang nih atau kat APAC. Yang pasti hari-hari Damia mesti dapat 13 kuntum ros merah gempak tu. Hmmm...IFF tu manusia laa rupanyer. Bukan bunian. Bukan makhluk asing. Issh, apa pasal la gua boleh terpedaya dengan teori luar peta si D ni dulu ek. Mata Pot masih tak berganjak merenung Damia yang duduk bersila didepan tv sambil menghabiskan sisa-sisa nasi ayam Hainan yang dia tapau di kedai seberang jalan kat office tadi sebelum balik.
  "Test power la mangkuk IFF tu. Buat buat tanya soklan yang sengaja nak mendidihkan darah gua yang sedia panas membahang." Damia sumbat suapan terakhir. Laju mengunyah. Selesai menelan Damia bawah ke lima-lima jari ke bibir. Dijilat satu-persatu bersama lafaz syukur. Pot hanya memerhati takzim. Tubuh kurus berbalut pijama berjalur kuning biru yang bersila dibawa bangun. Langkah panjang Damia laju dibawa ke sinki. Pot ikut bangkit. Mengekori Damia daripada belakang. Damia putar kepala paip. Tangan dihulur dibawah aliran air. Pot lompat tubuh ke atas para disebelah sinki. Sebelah lutut ditegakkan. Kepala dipanggung ke atas kepala lutut.
  "Beb...dia cakap apa dengan kau?"
  Damia dongak kepala ke siling sambil lepas nafas yang rasa tersekat dek soklan Pot. Tangan masih bermain-main dengan aliran air yang membasahi tapak tangan. Kepala ditundukkan kembali. Ditoleh ke sebelah. Pot yang menjual sengih tak sapa tak beli tu dipandang.
  " Lu tau beb..."
   "Haa apa..."
   "Issh...nanti laa. Gua belum habis cakap lu dah potong. Tu pasal periksa selalu tak score. Soalan tak habis baca lu dah angkat pen tenyeh jawapan." 
   Pot cebik bibir.
   "Mangkuk tu dah laa berani sebut nama penuh gua tak minta izin wali, lepas tu boleh gelak-gelak. Eei..hangin betul gua,beb. Kalau laa mangkuk tu depan mata gua semalam, memang gua lenyek-lenyek dia jadi lempeng."

  Pot gelak. "Cecah kelapa beb. Heaven woo." 
  "Gua sah-sah 3 keping. Lagi-lagi kalau dapat kelapa kukur."
  Pecah ketawa kedua-duanya. Damia bawa tubuh duduk disebelah Pot. Dua pasang kaki saling berbuai. Ke kiri dan kanan.
    Pot toleh pandang muka Damia. "Lagi dia cakap apa?"
   "Tanya aar gua dah dapat ker 13 benda merah tu. Gua suka tak?"
    "Habis lu jawap aper beb?"
    "Gua tembak aar dia. Apa lagi. Macam-macam. Tapi dia cool ja. Tak tahu la kut dalam hati dia pun bengang gua cakap dia Gorilla."
   "Lu panggil dia Gorilla, beb?!" Pot beliak biji mata. "Habis, dia tak marah lu, beb." Damia geleng. Bibir mencebik. " Gelak gelak lagi ada laa. Geram tol gua."  
  "Eh beb." Damia angkat kening.  Pot tayang lagi sengih tak laku jual." Dia tu... maksud gua IFF tu ada mengaku dia saper tak?"
  "Mengaku dia saper? Huh.." Damia lontar hembusan nafas. Tapak tangan kanan dikepal lalau di hentak-hentak ke atas permukaan tapak tangan kiri. "Gua geram pasal nih. Geram...geram. Geram sangat-sangat."
   Pot buntangkan bijik mata. " Dia mengaku ker. Lu kenal saper mangkuk tu? Saper beb? Saper?"
  "Issh, lu nih. " Damia lontar jelingan kecil. " Selalu tol potong aar. Dengar dulu. Gua belum pun habis cakap. Karang lu pulak gua lenyek jadi lempeng." 
   Pot tayang sengih lebar sambil angkat dua tapak tangan paras bahu. " Ok..ok. Sorry. Sila teruskan sesi bercerita."
  Damia lepas nafas dalam-dalam. Kepala kembali berputar kisah perbualan bersama IFF. " Nak sebut saper dia..jangan mimpi laa. Haram. Main tarik tarik tali lak dengan gua."
   "Maksud lu?"
   "Dia cakap dia someone. Secret admirer gua...stalker gua. Memang weng tahap gaban marron aar dia tuh." Gaban marron? Pot pecah ketawa dalam hati.  Kepala menggeleng.
    "Beb.."
    "Yup."
    "Lu rasa IFF tu akan muncul tak? Dan kalau dia muncul apa lu nak buat, beb? Lanyak? Kerat 25?"
    "Hotak lu kerat 25. Nak mampus."
      Pot humban gelak. "Ok ok. Gua buat lawak. So lu nak buat apa beb kalau IFF tu muncul? Kalau dia mengaku dia la IFF yang hantar 13 ros merah hari-hari kat lu."
    "Hmmm..." Damia ketuk jari ke dagu. "Si mata cokolat seksi tu pun ada tanya gua soklan yang sama."
    "Ha...boipren kelabu gua tu cakap apa?" Pot lontar sengih. Damia geleng kepala."Dia cakap gua nak buat apa kalau si IFF tu mengaku nanti. Mana tau mungkin dia ikhlas ke sukakan gua. Lepas dia cakap tu gua fikir apa si mata cokolat seksi cakap tu betul gak. Hmmm...gua dah fikirkan apa yang gua nak suruh dia buat kalau si IFF tu betul-betul sukakan gua. Harap benda-benda yang gua suruh dia buat ni akan hentikan niat dia pada gua tuh...hehehe. Tapi kalau dia dapat buat, gua akan fikirkan kedudukan dia."
    Damia nganga kecil. "Walla beb. Lu nak buat apa nih?"
     Damia angkat-angkat kening sambil tayang sengih. "Adalah. Ni rahsia gua."
     Pot cebik. 
   " Eh beb. Cuba lu tengok." Damia terjun ke lantai. Dipusingkan tubuh. Ke kiri dan kanan dengan dua tangan mencekak pinggang. " Gua ni ada cutting Maggie Q ker yang dia nak stalk gua. Mabuk bendi betul aar mangkuk tuh."
   Pot angkat kening. Sengih. "Eh...minat orang lain-lain beb. Maner tau dia minat yang figure ala-ala papan lapis perabot macam lu ni kan...hahaha." Pot tutup mulut sambil terus hempas gelak. Tubuh terhinggut-hinggut. Damia ketap bibir. "Kutuk gua tahap makam tertinggi tuh." Damia hentak penampar ke bahu Pot yang berbalut pijama kelabu. Makin galak Pot humban ketawa.

DAMIA TAK BERKELIP MATA pandang jambangan ros merah yang dihulurkan si mata cokolat seksi disebelah sebaik sahaja dia melabuhkan duduk di perut Lexus. Tadi si mata cokolat seksi nih call dan beritahu nak hantar Damia balik sebab ada hal nak cakap. Hal apa pulak. Bila tanya taknak pulak cakap. Dia cakap karang dia beritahu dalam kereta. Dia ada masalah pra perkahwinan lagi ker. Issh...tak sudah sudah aar lu ni beb. Lu ingat gua ni kaunselor rumahtangga aper. Gua pun tak jumpa tangga gua lagi tau tak! 
   Tangan perlahan-lahan menyambut. Air liur ditelan. Ni apa kes pulak dia bagi gua bunga nih. Issh, apsal ramai benar kena sampuk dengan wabak ros merah nih. 
   "Ni..ni...bunga ni untuk aper? Awak ni betul ke tidak nih."
    Iqram senyum. Enjin dihidupkan. "Untuk awak." Stereng diputar keluar dari parkir didepan APAC. Lexus laju menderu memasuki jalan utama. Suasana jalan yang sungguh-sungguh bersahabat malam ni buat Lexus yang dikemudi Iqram lancar dan pantas sahaja pecutannya.
   Damia yang sedari tadi  masih terkejut telan liur lagi. Jari telunjuk hala ke dada. Ditekan. Biar betul nih. Bunga ni untuk gua. Untuk gua?!!!  Tak boleh jadi nih. Baik gua confirmkan balik. Tah-tah dia suruh gua jadi tukang pegang jer.  Saje nak kenakan gua ker.
 "Awak..."Damia seru spontan.
 "Hmmm..." Iqram sahut perlahan.
 "Bunga ni..un..untuk saya? Aw...awak bagi ni untuk saya?"
  "Hmmm.."
  Hmmm tu makna ya la kan. Issh. 
  "Eh..jap jap."Damia hela dan hembus nafas. Mata laju pandang ke sebelah. " Ni awak ok ke tidak nih. Awak ni jangan nak menakutkan saya." Mata masih tidak berkalih daripada memandang si mata cokolat seksi yang nampak cool jer memandu. Damia hala mata ke depan. Mata terkuak luas sedikit. Issh..apsal cepat sangat dah nak dekat sampai nih. Gua kena selesai isu bunga ros merah si mata cokolat seksi bagi khas kat gua nih. Dia ini ada agenda tersembunyi aper. Mata kembali dihala kesebelah lagi. 
   Iqram kerling sekilas. Dia nampak tadi si pipi merah disebelahnya ni merenungnya tidak berkelip. Dan si pipi merah terus merenungnya.  Bibir ukir senyum. Hati Iqram ikut tersenyum. "Hmmm. Saya ok. Dan ros merah ni memang saya nak bagi awak. Khas untuk awak, D." Iqram tenang mengemudi stereng. Ya Allah..permudahkanlah urusan aku malam nih. Janganlah si pipi merah sebelah aku ni nanti mengamuk. Janganlah dia jadikan aku ni pisang rebus.
   Damia kerut dahi. Untuk gua? Khas untuk gua? Si mata cokolat seksi ni bagi gua bunga? Bunga ros merah pulak tuh. Apa kes ni. Buang tebiat aper. Gua bukan awek dia pun. Tapi..dan mata Damia jatuh balik ke riba. Terus ditatap jambangan ros merah segar yang cukup cantik. Issh, tak boleh jadi nih. Gua mesti siasat. 
   "Awak.."
    "Hmmm.."
   "Apsal pulak awak bagi saya bunga nih. Awak nak mengorat saya ker aper nih? Awak jangan nak buat lawak pulak malam-malam nih." Damia lontar kata. Selamba.
   Iqram ketawa kecil. "Kalau ye, kenapa? Tak boleh?"
   Damia garu kepala. "Bukan aar tak boleh. Tapi..."
   "Tapi apa, D..." Iqram terus memandu. Lexus sudah membelok ke simpang memasuki kawasan perumahan tempat Damia. Lexus diperlahankan.
  "Tapi awak kan mesti dah ada awek. Jangan buat hal. Tak baik aar buat macam nih kat awek awak. Patut benda ni awak bagi kat dia. Bukan saya." Damia lontar pandangan kesebelah. Jambangan diriba diangkat lalu diunjukkan ke sebelah.
   Iqram tala senyum sambil menoleh sekilas sebelum kembali membawa pandangan ke depan. 
   "Cuba awak keluarkan isi sampul yang terlekat di bunga tu. Ada jawapan tentang bunga ros merah tu. Kalau awak nak tau laa. Kalau taknak...saya tak paksa." 
   Damia kembali letakkan jambangan ke riba. Sampul putih yang terlekat di tengah jambangan ros merah ditanggalkan. Mata sekejap-sekejap dibawa memandang ke sebelah. Tangan perlahan mengeluarkan isi sampul. Diangkat perlahan. Kad nama sape pulak nih. Dibaca perlahan. Dipandang wajah disebelah. Lexus dilihat sedang dipandu mencari parkir diluar pagar rumah sewanya.  "Iqram Faysal bin Tan Sri Fakruddin. Managing Director NM Automobile Group of Companies. Ni kad nama saper? Awak? Ni nama awak. Nama dalam kad pengenalan ek." 
  Iqram yang selamat memarkir Lexus mematikan enjin. Ditoleh ke sebelah. Senyum. Kepala diangguk. Isyarat jawapan pada soklan Damia. 
   Damia tenung kad ditangan. Iqram Faysal Fakruddin. Disebut beberapa kali lagi. Macammana gua boleh tak ingat nama mata cokolat nih ek. Tak silap gua dulu masa kes dia humban gua dalam lopak lumpur memang dia ada sebut nama dia. Apa punyer lembab laa database kat dalam kepala gua nih. Kena masuk bengkel kasi servis kasi mantap balik. Sedap jugak nama si mata cokolat seksi ni ek. Nama pun dah bunyi seksi sebijik macam tuan dia jugak. Walla Pot. Nama betul si mata cokolat seksi kekasih kelabu lu ni sama seksi dengan mata dia aar. Eh. Eh..eh. Jap jap. Iqram Faysal Fakruddin. Tadi dia cakap kad ini ada jawapan pada soklan gua tadi. Gua tanya bunga ni betul dia bagi untuk gua ke kan? Damia telan liur. Iqram Faysal Fakrudin...IFF. Mata bulat menerjah ke wajah tenang disebelah. Jari telunjuk spontan menghala ke tubuh sebelah.
  "Aw..awak IFF? Awak IFF?!!!"
   Iqram angguk. Tenang. "Yes, D. Saya lah IFF. Saya la orangnya yang hantar 13 ros merah pada awak selama ni."
  Damia lepas nafas. Mata jatuh ke jambangan ros merah diriba. Dikira dalam diam. Tiga belas. 13 ros merah.
  "D.."
  Damia hela nafas. Dalam-dalam. Mata dihala ke sebelah.
  "Awak IFF?"
  Iqram angguk lagi. 
  "Ya. Saya IFF, D. Saya Iqram Faysal Fakruddin, makhluk asing yang hantar 13 ros merah pada  awak selama nih. Sayalah IFF si orang bunian yang mengganggu hidup awak selama nih dengan 13 ros merah setiap hari."
  Damia kemam bibir. Nafas turun naik. Mata cokolat seksi IFF. Selama ni gua bercakap dengan tuan punyer diri yang selamba beruang kutub berlakon depan gua. Dia tipu gua hidup-hidup! Relax, D. Relax, beb. Dia ngaku sebab dia ikhlas dengan lu beb. Kurang-kurang dia berani mengaku. Kurang-kurang dia tak buat kepala lu weng lagi fikir saper mangkuk IFF tu. Dia dah depan mata lu sekarang, beb. 
  Damia lepas nafas. Tangan angkat jambangan ros merah diriba.
  "13 ros merah ni awak punyer keje? Ini benda yang awak kata nak cakap dengan saya?"
  Iqram terus angguk. Takzim. D..tolong jangan marah, i. Tolong jangan mengamuk.
  Damia perlahan tanggalkan tali pinggang. Iqram ikut memandang ke arah tali pinggang yang dilepaskan.
  "D...saya minta maaf. Saya tahu awak marah." 
  Damia capai pemegang pintu. Beg sandang ditubuh dibetulkan.
  "Awak.." Damia pandang kesebelah. Berlaga dua wajah. Iqram telan liur."D..."
  Damia angkat jambangan ros merah diriba. "Terima kasih untuk benda merah 13 ketul nih. Jugak untuk yang awak hantar sebelum sebelum nih."
  "D..saya tak main-main. I'm serious."
  Damia tolak pintu. 
  "D..." Iqram seru lagi. Melihat sikap Damia yang tidak memberi sebarang respon selepas pengakuannnya tadi Iqram jadi gusar...bimbang. 
  Damia tolak pintu luas. "Jumpa esok. Saya bagi awak senarai benda yang awak kena buat. Itupun kalau awak sanggup nak buat."
  "Saya sanggup. Anything, D. Just name it."
  Damia angguk. "Baik, kita tengok macammana nanti. Saya masuk dulu. Terima kasih hantar saya balik. Assalamualaikum." Damia angkat tubuh perlahan. Iqram jawap salam.
  "D..." Damia toleh kesebelah.
  Iqram senyum. "Terima kasih. Terima kasih sebab tak marah dan mengamuk kat saya."
  Damia angkat kening. "Awak nak ker rasa jadi pisang rebus malam-malam nih? Saya memang dah lama tak makan pisang rebus cecah gula. Sedap makan...lagi-lagi masa hati tengah panas."
  Pecah ketawa Iqram. 

13 comments:

-sj- said...

Wah...hahahahhaha..kan dah kata.
Nasib baik x jd pisang rebus...
Senarai benda yg perlu dibuat...hahahahaha..iq standby lah nak jd pisang yg dikerat2,dipotong-potong halus,digoreng...emmmm...ranggupnya kerepek nie...kalau ranggup xpe...takut jd habuk jerrrr...

Eijan said...

Siap la kau mata coklat....mau D senaraikan berjela nak pedajal Iq....silap2 kena cincang jadi kerepek pisang terus.....emmmm x sabar nak tggu apa Iq kena dgn D....

marsilla junodin said...

cepat sikit kasi senarai tu..
x sabar nak tahu

Jumelia said...

yessss akhirnye mengaku gak.cepat keluarkan senarainye...hehehhehe buat saya tersengih2 dgn 2 orang makhluk ni....

ajeje said...

hahaha akhirnyer so mata coklat dah mengaku.
apa senarai yg nak bgi dkt IFF
cepat up up up. sabar menanti :)

The Lady Chosen said...

Huhuhuhu apekah yang terjadi ekk lepas ni? apekah yang si D nak suruh IFF buat tak sabar nak tahu senarai tu mcm banyak jep... Ape2 pun good luck la yup IFF ^_^

Kak Sue said...

... hahaha... sekurang-kurangnya D masih waras lagi x marah Iq ... Kerana D sanggup Iq buat apa saja ... lautan api sanggup Iq renangi... yang penting D x buat Iq pisang rebus..... hahaha ....

salmi fasliena said...

haha...lawak giler...habis la iq, mesti kena gulai ngan D..dengan senarai D yg panjang tu nanti..sambung please..tak sabar nak baca...

wajikDodol said...

Akhirnye IFF ngaku gak...D bg senarai panjang cket klu nak pedajal si IFF tu...

IVORYGINGER said...

Tau dah. Salah satu syarat D mesti kena jumpa ayah dia. Silap2x dsuruhnya keja kat kebun pisang. Jd usahawan pisanglah nmpknya. he... ;D

miss nina said...

kenapa ye bab ni rasa kekurangan rencah sikit? ke perasaan saya sendiri ni.

anyway.. rasanya tak sabar nak tahu apa permintaan D kepada iqram mata cokolat.

nama penuh iqram memang seksi macam matanya :)

norihan mohd yusof said...

kita plak tumpang sekaki dedebar nih nunggu senarai.....persiap kn diri iq...mmg tk jadik pisang rebus,kot d wat u jadik pisang salai yg rentung hangus bile dh tau ape yg di senarai kn...hehe akk yg tk sabar dek writer...lg xciter dr iff

nazira azwa said...

wah akhirnya Iq mengaku jg dia IFF yg hntr bunga ros merah kt D...tggu jelah Iq pe list yg D akn bg nnti...

Hati Ini Pilih Kamu

"Saya dah tak ada hak lagi nak duduk kat rumah tu." Rumah tu milik Zainal. Dan isyarat kak long yang humbankan beg pakaian aku be...